History COINS

FINANCE-MEDIA

Конструктор заводу «Мотор Січ» шпигував для росіян

Читать на русском

Конструктор заводу «Мотор Січ» шпигував для росіян
Конструктор заводу «Мотор Січ» шпигував для росіян

У Києві та Запоріжжі викрито агентурну мережу спецслужб рф, до якої входив інженер-конструктор заводу «Мотор Січ». Про це повідомляють Офіс генпрокурора та СБУ.

Об этом сообщает Люди

Агенти фсб проводили розвідувально-підривну діяльність на Київщині та Запоріжжі. На початку лютого 2023 року їх завербував кадровий співробітник управління фсб по Алтайському краю. Вербування відбувалося через Телеграм-канал, де фігуранти періодично публікували свої прокремлівські коментарі. За вказівками ворога агенти розвідували місця розташування українських військових об’єктів та правоохоронних органів.

У Запоріжжі поплічником ворога виявився інженер-конструктор підприємства «Мотор Січ», який збирав інформацію про Сили оборони на території обласного центру. Співробітники СБУ затримали зрадника під час виконання ним розвідувального завдання – фотографував будівлі військового шпиталю та прокуратури з прив’язкою до місцевості. Ще одного російського агента затримали у передмісті Києва, коли він намагався здійснити фотофіксацію однієї з будівель Держслужби з надзвичайних ситуацій. Розвідінформація потрібна була окупантам для проведення ракетних ударів по українських об’єктах та підготовки диверсій на території регіонів

Зібрані дані через месенджер підозрювані надсилали представнику спецслужб рф, який за виконану «роботу» перераховував їм грошові кошти на банківські картки.

368.media

Источник: Политика 2.0