History COINS

FINANCE-MEDIA

Мер-зрадник і податківиця-схематозниця: що відомо про дружину колаборанта зі Святогріська Бандури

Дружина мера-зрадника Святогірська Бандури очолює Головне управління ДПС у Донецькій області й відома як головна «скрутчиця» ПДВ.

Що відомо про дружину колаборанта зі Святогріська Бандури/фотоколажЩо відомо про дружину колаборанта зі Святогріська Бандури/фотоколаж «Вчасно»

Ірина Долозіна — дружина сумнозвісного Володимира Бандури — мера Святогірська, який пристав на бік окупантів і підозрюється у державній зраді. З 2020 року Долозіна виконує обов`язки начальника Головного управління ДПС у Донецькій області.

Снимок экрана 2022 06 16 в 11 08 29

Та сумнівні родинні зв`язки — не єдине, чим відома пані Ірина. Долозіній приписують низку великих фінансових злочинів, кажуть, що вона у зв’язці з іншими податківцями фальсифікувала документи та записи в електронних базах даних податкової для списування мільйонів.

Крім того, судячи з інформації, саме вона протягувала свого чоловіка, Володимира Бандуру, на виборах мера Святогірська.

Іра «Скрутка»

У матеріалі «ОРД» з промовистою назвою «Великий махинатор Ирина Долозина: грязные схемы «скрутчицы», вказується, що серед податківців Долозіну знають, як головну «скрутчицю ПДВ». За інформацією ЗМІ, Долозіна ніби входила до злочинної схеми привласнення державних коштів, яка діяла одразу у декількох областях України — Київській, Львівській, Миколаївській, Волинській, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській, Донецькій області та у місті Києві у 2019-2020 рр..

Схема стосувалася привласнення коштів із держбюджету за допомогою потенційного формування збору податкового кредиту з ПДВ. Для цього учасники схеми підробляли документи та інформацію в електронних базах податкових даних, створювали підставні компанії, які зустрічалися фактично тільки на папері.

Однак пізніше стало відомо, що підозру у здійсненні злочину Долозіній так і не було оголошено.

«Скрутчиця» ПДВ мала талант знаходити спільну мову з іншими керівниками ДПС. Вона майстерно проводила махінації, оминаючи закони України. Ірина – ключова ланка у схемах, і більшість незаконних махінацій було оформлено у Маріупольському відділенні, саме у тому, де працювала Долозіна. Вона розподіляла роботу по регіонах, курирувала діяльність учасників схем та перенаправляла фінансові потоки до керівників ДПС», — йдеться у матеріалі «Антикору».

Один із найочевидніших конфузів Долозіної — у декларації за 2019 рік вона вказала доходи у розмірі 2,86 млн грн, тоді як її чоловік вказав суму в рази меншу.

За інформацією нардепа Гео Лероса, завдяки схемам, Долозіна, лише за 8 місяців, починаючи з червня 2019 року, “поголила” держбюджет на суму, в межах 25,5 млрд грн.

Попри розслідування масштабної схеми розкрадання бюджетних коштів та чисельні повідомлення у ЗМІ, чиновниця й досі очолює Донецьку податкову.

До слова, окрім державної зради, проти її чоловіка Володимира Бандури були також відкриті кримінальні провадження через корупційні правопорушення, поки він ще перебував на посаді мера Святогірська. Тож, як бачимо, не дарма кажуть, чоловік і дружина — одна сатана.