History COINS

FINANCE-MEDIA

Дефіцит капусти: Фермери підвищили ціни за тиждень у 2 рази

капуста

Українські виробники за останній тиждень підвищили ціни на білокачанну капусту вдвічі.

Об этом сообщает Минправда


Стрімкому зростанню цін сприяє високий попит на білокачанну капусту, тоді як запаси цієї продукції в українських господарствах значно зменшились, повідомляє аналітичний проєкт EastFruit із посиланням на учасників ринку.

"У результаті сьогодні українські виробники пропонують до продажу білокачанну капусту за ціною від 12 до 18 грн/кг ($0,33-0,49/кг), що в середньому у 2 рази дорожче, ніж тижнем раніше", – зазначається у повідомленні.

Учасники ринку пояснюють, що підвищувати ціну на якісну капусту українським виробникам дозволяє скорочення пропозиції з необладнаних сховищ та підвищення попиту з боку оптових компаній.

"Але все ж, головним фактором підвищення цін на білоголову капусту є її низька пропозиція на ринку і стабільно високий попит. За словами виробників, погодні умови поточного сезону згубно позначилися на врожайності та якості капусти", – пояснюють аналітики EastFruit.

У підсумку зараз вартість білокачанної капусти в Україні вже досягала рівня цін в аналогічний період минулого року. Водночас фермери планують і далі підвищувати відпускні ціни.

Источник: Архив компромата